Aseară, după furtună, am ieșit prin Cișmigiu să-mi fac pașii restanți și am început să fotografiez răul. Copaci căzuți lângă terase, crengi, mai aveam puțin și făceam un live isteric cu neglijența ALPAB sau ceva. Mirosea a pipi și marijuana și a câte un parfum prea greu de doamnă. M-am întâlnit cu colega Lavinia Niță, de la PressOne, care a văzut altceva.
Alegem ce vrem să vedem. Suntem setați pe rău, vedem rău. Suntem bine, vedem bine. Dar lucrurile sunt puțin mai nuanțate decât o poză, un video, un Iancu Guda.
Sau un PSD, prietenul nostru de cursă lungă, aflat acum și în pozele mele și bălăcindu-se în plăcerile Opoziției.
Paul Stănescu, pesedistul cu suflet de AUR, cel care ar fi inițiat transferul de voturi de la Marcel Ciolacu la George Simion.
A fost și supărător și apăsător pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare coleg social-democrat, că propunerile PSD au fost ignorate. Am fost prezenți, am venit cu soluții. Suntem angajați, împreună cu partidele din Coaliție, să corectăm deficitul. Dar, cu tot respectul, nu călcând în picioare pe cei care o duc greu și care o vor duce și mai greu. Nu acesta este scopul nostru principal. Rolul nostru este să fim în primul rând aproape de oameni, prin măsuri și politici publice. Nu cred, de exemplu, că interesele jocurilor de noroc sunt mai presus decât cele ale românilor vulnerabili.
Alte soluții de ale lui Nea Paul.
Nepotul lui Paul Stănescu, Alex-Florin Stănescu, a fost pus sub acuzare de Parchetul European într-un dosar privind subvenții pentru ferme de purcei. De asemenea, fratele său, Alexandru Stănescu, a fost numit în funcții publice importante, deși nu avea experiență relevantă, ceea ce a generat acuzații de sinecuri politice și favorizarea familiei în gestionarea fondurilor europene
Fiul lui Paul Stănescu, Ștefan Stănescu, a fost implicat în firme care au cerut subvenții de peste 5 milioane de euro pentru exploatarea stufului din Delta Dunării. Cererea de plată a fost blocată de Agenția pentru Plăți în Agricultură, iar Parchetul European a început verificări privind legalitatea subvențiilor, după ce în spațiul public au apărut suspiciuni de fraudă
Teza soluțiilor ignorate și a pariurilor apare și la Sorin Grindeanu, pasager Nordis împreună cu prietenele sale.
Nu cred că se reface deficitul dacă punem CASS la veteranii de război sau la fostii deţinuţi politici. Nu vorbesc de urmaşi. Vorbesc de deţinuţii politici. Eu cred că mai sunt câteva zeci în ţara asta. Şi puţin respect pentru ei şi pentru veteranii de război cred că puteam să arătăm. N-am găsit înţelegere.
Această treabă cu jocurile de noroc mi se pare un pic dubioasă. Nu sunt în măsură să fac cercetări, să fac anchete, dar tot acest traseu pare dubios. Ai venit cu un procent, urmarea unor informări venite din partea unui director de la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, ai scăzut acel procent.
Alte situații în care s-a găsit niște înțelegere la președintele interimar al PSD.
În 2017, Grindeanu a numit-o pe Ionica Sfetcu vicepreședinte al Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), deși aceasta era judecată de doi ani pentru 19 cazuri de mită. După 24 de ore, Grindeanu a revocat numirea, după ce presa a semnalat situația.
În perioada în care Grindeanu era ministru al Transporturilor, DNA a investigat numirile la conducerea CFR SA, unde directorul general interimar Ion Alexandru Simu și directorul adjunct tehnic Petru Ceșa au fost urmăriți penal pentru abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu, în legătură cu numiri ilegale și concedieri abuzive. Simu, numit la conducerea CFR SA, provine din același județ cu Grindeanu (Timiș), iar presa a scris că funcția i-a revenit PSD-ului în urma negocierilor din coaliție.
Plus numirea unei cumnate, plus, plus, plus.
PSD a fost cel care a blocat sau îndulcit în trecut toate inițiativele legate de reglementarea jocurilor de noroc. Mă rog, și altele, dar vorbim acum de ce se plâng ei că nu le merge.
Ceea ce nu face creșterea aia cu doar 1% ok, dar orișicât, am zis să mai avem niște perspective.
Despre măsuri, avem un ok de la Comisia Europeană și un avertisment de la BNR.
Rata anuală a inflaţiei va creşte considerabil în următoarele luni, sub impactul tranzitoriu al expirării schemei de plafonare a preţului la energia electrică şi al majorării cotelor TVA şi a accizelor de la 1 august
Altfel, Cel degrabă iubitor de tăieri, a început să-și numească consilierii și oamenii de încredere, cum ar fi șeful de cabinet. S-a uitat G4Media pe LinkedIn și apoi profilul a dispărut, dar e suficient că știm că Ana-Smărăndița a ocupat funcția de Head of Strategy Management la Compania Națională Poșta Română, unde, potrivit unei declarații de avere depuse în 2024, avea un salariu anual 153.165 lei.
În anul 2024 o regăsim, timp de circa jumătate de an, în Consiliul de Administrație al EnergoNuclear. O fi asta sinecură, n-o fi?
În anul 2022, a fost aleasă prim-vicepreședinte al filialei TNL Sector 1.
Anterior, a fost consultant senior la firma britanică JDX Consulting LTD.
A absolvit Birmingham City University, Bachelor of Arts, în 2017.
Haideți, că e frumos.
Nu ne mai satură Dumnezeu de facultăți, vă spun.
Nicușor Dan și-a făcut și el numirea la CCR, e un om ok, ceea ce duce scorul numirilor la 2-1 pentru tabăra de-ar fi să mai trăim puțin. Partea cealaltă a universului e preocupată de niște papuci de plastic în care ar fi fost văzut și pune pe seama lui și a Coanei Europa toate tăierile. Cu meme, reeluri și restul instrumentelor noi de propagandă.
A apărut și noul raport pe Statul de Drept. Stăm rău și noi ca țară, și ca întreg. Și aici un avertisment care știți deja că mi-e drag.
He warned there had been a “narrowing” of the space for civil society organizations to function, including professional groups representing judges, prosecutors and journalists.
Media companies are also facing growing pressures in some areas, not just because of commercial difficulties, but also the approach to the media in some countries is problematic and we see again the space for some media organizations in some parts of the European Union … under some pressure.”
De pe front. Bullet cu bullet.
Ca să se ferească de justiția din țara sa prin atacarea unor oameni nevinovați sub pretexte teroriste, Netanyahu i-a supt șosetele lui Trump și i-a zis că e demn de premiul Nobel, ba chiar i-a arătat și hârtiuța pe care l-ar fi nominalizat. Uite, baroane, ce am eu pentru tine. În Qatar sunt negocieri pentru un armistițiu în Gaza, par să fi prins ritm, dar va mai dura câteva zile până vom avea o înțelegere.
Partea bună pe azi la Trump e că s-a răzgândit și a zis că le dă arme ucrainenilor, că săracii nu o duceau doar din inovație și drone.
Altfel, lupta acum e pe taxele vamale.
Suplimente de informații
Astăzi nu am multe vești bune, doar consolarea că nici ai lor nu-s mai breji. RFK Jr, șeful conspiraționist al sănătății americane, a promovat o firmă americană pentru cât de sănătoase îi sunt produsele, deși ele sunt ultraprocesate.
Aș vrea să trăim ziua aceea în care premierul nostru zice așa. "It seems to me that because there are so many other things on the table and so many challenges that some colleagues are starting to forget that fighting climate change should be one of our top priorities,". E premierul danez, premierii români alocă bani din fondul de rezervă după catastrofe.
Încă o problemă cu un alt premier și apoi vorbim despre longevitate. Ionuțul premierului suedez, adică SPP-istul lui, e acuzat că i-a pus siguranța omului în pericol pentru că au pus toate datele alergărilor și antrenamentelor pe Strava, aplicația pentru sportivi, care poate fi folosită și de alți cetățeni interesați de date. Și soldații israelieni din Gaza își mai puneau datele acolo, să vadă lumea ce viteză prind.
5 trucuri de longevitate care nu costă o avere.
Am văzut că ieri v-a plăcut pâinea și dragostea lui Panaet, așa că Cele mai bune povești mici de dragoste, de la The New York Times, link cadou. Și rețeta mea preferată de pâine cu ceva.
Gregory Orr. Mulțumesc, pe curând.
Mulțumim frumos