Domnul acesta, care a cumpărat banana lipită pe perete cu 6.2 milioane, a și mâncat-o. E investiția lui.
Ce facem noi cu investiția noastră în democrație?
Duminică sunt alegeri parlamentare, mai importante ca prezidențialele. Noul parlament și noul guvern vor lua decizii și legi care vor afecta economia, felul în care trăim, vor putea să îl blocheze sau nu pe președinte, și tot așa. Sunt foarte importante.
Decizia de a nu permite observatoriloe la procedura de renumărare vine să îngroape și mai tare încrederea în votul tău contează. Dar contează. Și Tribunalul Ilfov a admis contestația depusă de EFOR privind limitarea accesului observatorului la procesul de renumărare de la BEJ Ilfov și i-a lăsat să observe.
Există încă instituții, suntem un stat democratic și putem rămâne așa doar prin vot.
Ce e important e să decidem potrivit credințelor personale și informați.
Funky Citizens are o hartă pe care vă puteți uita la cei pe care îi puteți alege pe 1 decembrie.
Cealaltă paradă militară de 1 Decembrie. AUR și SOS au cei mai mulți dintre cei 104 de rezerviști MAI, MApN și SRI care candidează pentru Parlament.
Context și Info Sud-Est vi-i arată pe candidații POT, partidul care îl susține pe Călin Georgescu: Un ”sultan” căsătorit cu o prințesă musulmană din Africa, un condamnat pentru un examen fraudat în Armată, investitori în vaccinuri și farma, fani păcănele, ”dinastii” pe model AUR.
Votați după valorile și conștiința dumneavoastră, nu după sondaje. Ce ne spun de fapt, cum ne pot manipula și la ce trebuie să fim atenți atunci când suntem bombardați cu cifre.
Curtea Constituțională și-a amânat decizia pentru luni, 2 decembrie, ora 17.
Dan Tăpălagă vorbea astăzi despre faptul că decizia CCR nu a avut bază legală, citând niște juriști. Eu citez alții, ca să avem mai multe fapte.
CCR are atribuția constituționala de a veghea la respectarea procedurii privind alegerea Presedintelui. Legea prevede posibilitatea candidaților să sesizeze CCR cu cerere de anulare a alegerilor pentru fraudă.
În cazul în care frauda e de natură să modifice ordinea candidaților (tur 1) sau rezultatul alegerilor (tur 2), atunci CCR dispune anularea alegerilor si se reorganizeaza.
Daca ești sesizat cu cerere de anulare și acolo ți se indică cu dovezi fapte care ar conduce la nerespectarea procedurii de votare, apoi tu CCR poți cere informațio/poti solicita inclusiv să se renumere.
Problema judecătorilor CCR este că au cerut renumararea în totalitate, nu ca în 2009, când au cerut doar renumărarea voturilor nule.
Voturile din cele trei secții invocate în contestația la CCR care a dus la renumărarea din toată țara: Terheș spune că voturile lui Orban au fost puse la Lasconi, dar în procesul verbal final acestea au ajuns la Georgescu, pentru că erau voturile lui, după cum cei din secție au făcut imediat corectura.
Hotararea CCR nr. 39/2009
Curtea Constituţională reţine că în cursul unei campanii electorale sunt posibile anumite neregularităţi, dar valabilitatea alegerilor depinde de dimensiunile şi de amploarea neregularităţilor constatate de autorităţile statului.
Cu Adresa înregistrată la Curtea Constituţională sub nr. J 6.502 din 14 decembrie 2009, Biroul Electoral Central a transmis procesul-verbal privind finalizarea reexaminării buletinelor de vot nule de la al doilea tur de scrutin pentru Preşedintele României din 6 decembrie 2009 şi a renumărării acestora, încheiat în data de 14 decembrie 2009. În urma operaţiunii de reexaminare şi renumărare a buletinelor de vot nule primite de la birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate, Biroul Electoral Central a identificat un număr de 2.247 voturi valabil exprimate, repartizate după cum urmează:
- domnul Traian Băsescu -1.260 voturi valabil exprimate;
- domnul Mircea Geoană - 987 voturi valabil exprimate.
Curtea reţine că numărul voturilor valabil exprimate identificate nu este de natură, pe de o parte, să probeze existenţa unei fraude, ci mai degrabă a unor erori umane inerente unui proces de o astfel de amploare şi complexitate, iar, pe de altă parte, nu este de natură să afecteze în vreun fel atribuirea mandatului.
Poate ne ajută Dumnezeu și stăm liniștiți.
Și apropo de liniște, de jurnalism ca lumea și de instituții. Cum fac jurnaliștii mai multă treaba ca membrii CSAT.
Operațiunea Georgescu pe X, Telegram și Facebook. Urcat în algoritmi de conturi rusești cu sute de mii de urmăritori: “În promovarea lui au fost implicate rețele specializate în destabilizarea democrațiilor”
Instrucțiuni din interior: Cum s-au coordonat pe Telegram adepții lui Călin Georgescu pentru a invada rețelele de socializare încă din luna iunie.
De pe front. Bullet cu bullet.
Șeful MI6 spune că abandonarea Ucrainei va duce la costuri infinit mai mari pentru Marea Britanie, Europa și SUA. Germania și țările nordice își pregătesc cetățenii pentru un posibil război: Tu ai supraviețui 72 ore?
O anchetă independentă, făcută de supraviețuitori și familiile celor răpiți de Hamas pe 7 octombrie, dă vina pe guvernul israelian pentru producerea atacului. Pe neglijența lor de fapt.
Macron a vizitat astăzi Notre Dame, spunând că redeschiderea catedralei, după cinci ani de la incendiul care a devastat-o, poate oferi lumii o rază de speranță. Ceea ce ne dorim și nouă.
PUBLICITATE
Mercedes-Benz, partenerul oricărei afaceri de succes.
Găsește modelul potrivit pentru tine și afacerea ta.
Vrei ca Mercedes-Benz să te reprezinte de fiecare dată când mergi la o întâlnire de afaceri? Sau cum ar fi să te relaxezi la volan ca la spa, după o zi lungă la birou? Sunt o mulțime de motive pentru care Mercedes-Benz este cea mai bună alegere pentru tine și afacerea ta: de la finanțarea flexibilă și personalizată, la garanția de mobilitate Mobilo și până la simplitatea de a lucra cu noi. Găsește-ți modelul preferat și solicită o ofertă.
Suplimente de informații
Simona Halep are întrebări despre tratamentul diferit al cazurilor de dopaj.
După o dezbatere foarte emoțională, Parlamentul Britanic a adoptat o lege care permite oamenilor care mai au sub 6 luni de trăit să ceară asistență medicală pentru a-și pune capăt suferinței.
Adolescentele sunt vulnerabile din cauza filtrelor de pe social media.
Cum devine muzica alinare pentru pacienții cu Alzheimer și cei din jurul lor.
Sunt rele lumânările parfumate? Răspunde CNN.
Și cât de rele sunt dușurile fierbinți pentru piele și păr. Vi-l fac cadou, chiar dacă răspunsul e împotriva mea.
Ce faci weekendul ăsta în patru mari orașe din țară de la PressOne. Duminică eu o să fac live text pe PressOne, dar să știți că sunt ceaune peste tot. Vă las linkuri la QP, barul meu preferat, J’ai și Londohome, că îmi place de ei.
Un documentar de la mine.
Și filmele lunii decembrie, de la BBC.
Laura Jensen. Mulțumesc, pe curând.